Månadsbrev juli-sep

JÄRPENS IF MÅNADSBREV                                          juli-september   2017

Västgård Game Fair har genomförts, det växte rejält iår och förtjänsten var inte långt ifrån Fävikens glansdagar. Detta är en ovärdelig inkomst för oss och det behövs massor av medhjälpare.

Projektet med en konstgräsplan på Röjsmon har fått ett positivt beslut från Arvsfonden så nu startar bygget under hösten, förhoppningsvis klart under våren.

Det behövs funktionärer/medhjälpare till både fotbollen och ishockeyn förutom de självklara uppgifterna som tränare och lagledare.

Många olika uppgifter finns, sköta material, sälja fika, domare vid ungdomsmatcher, vid  matcher  typ speaker, tidtagare , pausmusik. Vet ni någon intresserad så fråga denne eller be dem höra av sig till kansliet.

Det blev 10 lag i div  2 Norra CD , Järpens IF, AIK Härnösand,  Brunflo IK , IFK Strömsund, Kovlands IshF, Kramfors Alliansen,Njurunda SK, Näldens IF, Svegs IK och Svenstaviks HK.

Nytt för i år är att vi ska redovisa matcherna via Games Online (OVR light) vilket innebär att man på nätet kan kolla laguppställningar och statistiken.

Ungdomslagens  serier är ännu inte gjorda så vi får se hur det blir där.

Årets U13 har lagts ner pga spelarbrist, flera kommer att prova på med Nälden och någon kanske blir kvar på dispens i U12.

Övriga ungdomslag blir U12, U10 och U9 (tvärshockey i en zon).

Hockeyskolan startar i början på oktober.

Fotbollen har i stort sett avslutat säsongen.

Damerna kunde inte upprepa fjolårets succé , hade lite svårt med målskyttet.

Dessutom drog sig lag ur serien så slutligen blev det bara 6 deltagande lag och 10 matcher.

Herrlaget som var nykomlingar i div 4 blir  6:a av 10 deltagande lag så de klarar sig kvar.

Även de tappade poäng p.g.a många målmissar.

Vårt unga ”B-lag” i div 6 herrar, där de flesta är födda 99-01,hade en tung höst.

Speciellt när de fick spela samma dagar som div 4 laget och inte kunde låna in några förstärkningar.  De mötte flera a-lag med äldre rutinerade spelare och där blev de lite lätta.

Dessutom hade en del av dem lite dålig attityd emellanåt, drog på sig allt för många varningar/utvisningar.  Fick i alla fall vara med i Kyrktåsjö vid invigningen  av deras konstgräsplan.

Ungdomslagen har spelat på och  fullföljt sina matchscheman.

Positivt att de finns relativt bra med spelare i lagen.

Pojkar 02/03 var bollkallar på matchen ÖFK-Malmö FF,  säkerligen en upplevelse för dem.

Det planeras tillsammans med SISU en föreläsning/avslutning för alla ledare i november.

Även Skinkcupen planeras att genomföras den 25/11 för herrrlagen, nytt är att Ytterserielagen inbjuds den 26:e till en mini-cup.

Uppdaterad: 2017-10-07 07:26