Spelpartners

svi

Idrottens spelpartners
Svensk idrott har i alla tider finansierat en stor del av verksamheten genom olika former av spel och lotterier.

Det har varit möjligt tack vare den reglerade spelmarknaden, som bara är öppen för folkrörelserna och staten.

Idag kommer de största intäkterna från Folkspel, folkrörelsernas eget spelbolag, och Svenska Spel, vars pengar till största delen går till den lokala barn- och ungdomsverksamheten.

ATG stödjer, genom sitt samarbete med Sveriges Olympiska Kommitté, utvecklingen av svensk elitidrott.

Folkspel

Folkspel stöder föreningslivet!
Folkspel är Föreningslivets eget Spelbolag och våra 77 riksorganisationer med förbund har tillsammans 5 miljoner medlemmar.

Vårt fokus är att säkra och utveckla folkrörelsernas möjlighet att med egen insats tjäna mer pengar, och alla pengar vi tjänar går oavkortat tillbaka till medlemmarna.

Vår största produkt BingoLotto har sedan starten gett nära 12 miljarder kronor till Sveriges föreningar. Under 2004 har vi lanserat flera nya produkter: skraplotten SverigeLotten och online-spelet Hockey Challenge.

Svenska Spel

Svenska Spel och idrott hör ihop
Svenska Spel och idrotten har en lång gemensam historia, samarbetet sträcker sig så långt tillbaka som till 1934.

Idag går hela Svenska Spels vinst tillbaka till samhället – en betydande del, drygt en miljard kronor, tillfaller svensk idrott. Svenska Spels olika produkter finner du på vår hemsida.

ATG

ATG – en garant för svensk hästsport!
ATG verkar för att trav- och galoppsporten långsiktigt utvecklas och att den geografiska spridningen tryggas.

Detta gör vi genom att ständigt utveckla och erbjuda marknaden nya spännande spel.

Genom ett samarbete med SOK stöttar vi även våra svenska olympier. Tack vare ATG har svensk hästsport under de senaste årtiondet vuxit sig mycket stark. Allt fler upptäcker tjusningen med att spela på hästar!